Utilizarea funcției Dual SIM cu o cartelă eSIM

Tehnologia eSim, desi nu este atat de incitanta ca ecranele pliabile sau retelele 5G, este o tehnologie noua, care este adoptata de tot mai multi producatori, si care, cu timpul va fi implementata, probabil, in majoritatea telefoanelor. Exemple de telefoane care folosesc eSIM sunt: iPhone 11, Pixel 4, Galaxy Fold si Motorola Razr.

Cartela eSim este o cartela virtuala, nu una fizica, cum ne-am obisnuit cu cele SIM. Fara o cartela SIM telefonul nu se poate conecta la nici o retea de telefonie mobila. Aceasta stocheaza numarul de telefon si face posibila trimiterea de mesaje si realizarea de apeluri. La fel functioneaza si cartela eSim, doar ca aceasta nu exista fizic, si nu trebuie introdusa in telefon. Deci telefoanele nu vor mai fi dependente de o cartelă pe care trebuie să o introduci în telefon. Va fi deja un cip în telefon care va putea fi scris cu informația de la operatorii de telefonie mobilă în momentul în care apelezi la serviciile lor.

Un avantaj este ca acest chip eSim, poate fi reprogramat de cate ori e nevoie si se poate schimba operatorul de telefonie mobila oricand. Operatorii nu vor mai putea bloca telefoanele in retelele proprii, asa cum se intampla cu SIM-urile obisnuite.

Telefoanele celor de la Apple au 2 cartele SIM: una fizica si una eSim. Asta inseamna ca se pot conecta la 2 retele de telefonie diferita in acelasi timp. Poti avea numarul personal pe unul dintre SIM-uri si numarul de la birou pe celalalt dintre SIM-uri. Acest lucru este posibil din cauza ca iPhone-urile sunt deblocate si permit lucrul cu mai multi operatori de telefonie.

Iată câteva dintre multiplele modalități prin care poți folosi funcția Dual SIM:

  • Folosește un număr pentru apelurile de afaceri și altul pentru apelurile personale.
  • Adaugă un plan de date local atunci când călătorești în afara țării sau a regiunii.
  • Separă planul de voce de planul de date.

În cazul sistemului de operare iOS 13, poți să folosești ambele numere de telefon pentru a iniția și a primi apeluri vocale și FaceTime și pentru a trimite și a primi mesaje prin intermediul serviciilor iMessage, SMS și MMS.2 Dispozitivul iPhone poate folosi o singură rețea de date celulare la un moment dat.

Pentru a folosi serviciile a doi operatori diferiți, dispozitivul tău iPhone trebuie să fie deblocat. În caz contrar, ambele planuri trebuie să fie oferite de același operator. 

Procesul de activare a unei cartele eSim variaza in functie de reteaua de telefonie mobila. In momentul de fata, Orange pare sa fie singurul operator care ofera acest serviciul la noi in tara: https://www.orange.ro/servicii/esim/. Este si pe lista partenerilor Apple. Procesul de setare este in general unul simplu, care se face prin scanarea unui cod QR si prin completarea pasilor care apar in urma scanarii.

Telefoanele Apple: iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro si iPhone 11 Pro Max au atat cartela eSim cat si cartela SIM fizica. La fel au si telefoanele de la Google: Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3A si Pixel 4. Galaxy Fold de la Samsung are si chip-ul eSim si o cartela microSim fizica. Motorola Razr este primul telefon care nu are cartela SIM fizica, si se bazeaza doar pe noua tehnologie eSim.

 

 

Ce este un eSIM? was last modified: by
Ce este un eSIM?