Îți repari telefonul spart sau îți cumperi altul nou? O să mai funcționeze telefonul ca înainte?

Oare se merită? Ce părere aveți?

Verifică asigurarea telefonului. Bineînțeles, în cazul în care ai una. Uneori, asigurarea telefonului îți poate permite să îți schimbi ecranul spart fără să plătești nimic. Astfel, verifică dacă printre clauzele presupuse de asigurarea ta se află și cea referitoare la acoperirea reparațiilor unui ecran spart. În general, aceasta ar trebui să îți asigure rezolvarea ușoară și fără costuri (prea mari) a problemei. Este mai greu să repari un ecran spart la telefon folosindu-te de garanție, deoarece spargerea sa se datorează unui impact cu o suprafață dură ce a avut loc în urma manipulării device-ului, nedatorându-se unei defecțiuni din fabrică.

Cât costă să schimbi un ecran spart?

Nici nu încape îndoială că, în ziua de astăzi, folosim smartphone-urile tot mai mult. Ceea ce nu e de judecat, fiindcă acestea ne ușurează foarte mult sarcinile zilnice, ne ajută să ne relaxăm și să păstrăm legătura cu prietenii noștri și cu cei dragi. La fel de evident este și faptul că uneori, din neatenție, le putem scăpa din mână și astfel ne putem alege cu un ecran spart.

Dacă te afli într-o astfel de situație, nu te pripi. Într-adevăr, un ecran spart al smartphone-ului poate presupune destul de multe neplăceri și cheltuieli neprevăzute (uneori, destul de mari). Cu toate acestea, înainte de a te interesa despre cât costă să schimbi un ecran spart, ia în considerare câteva posibile soluții.

Fă diferența dintre componentele ecranului

Ecranul telefonului tău este alcătuit din 3 componente: display-ul (cel care afișează conținutul digital), touchscreen-ul (care îți permite manipularea afișajului) și sticla propriu-zisă a telefonului. Înlocuirea propriu-zisă a ecranului este dependentă de deteriorarea celor 3 componente ale sale. Dacă, spre exemplu, doar sticla propriu-zisă a telefonului este spartă, costurile de reparație ale ecranului spart scad semnificativ. În celelalte 2 situații, prețurile cresc destul de mult.

Să schimbi un ecran spart (display, touchscreen) te poate costa destul de mult. Unele persoane chiar renunță să facă asta din motive de ordin financiar. Cu toate acestea, există soluții, iar prețurile pot să difere (nu semnificativ) în funcție de service-ul căruia dorești să te adresezi. De aceea, recomandat ar fi ca înainte de a te hotărî să-ți duci telefonul în service, să fii la curent cu ofertele de preț ale mai multor servicii de acest gen.

Folosește un telefon de rezervă

Acceptă situația cu calm. Dacă tocmai ai scăpat telefonul și ai spart ecranul, nu intra în panică. Canalizează-ți energia și resursele pentru a găsi soluții. Nu există lucruri care nu se pot rezolva, mai ales dacă vorbim despre telefoanele mobile. În plus, faptul este deja consumat și poți doar să te obișnuiești cu ideea și să cauți o soluție rapidă la provocarea ta. Ulterior, după ce ți-ai lăsat device-ul pe mâna specialiștilor care îl vor repara, asigura-te că ai pregătit deja un telefon de rezervă pe care îl vei folosi timp de câteva zile, până când vei reveni la celălalt.

În funcție de telefonul tău, iată care sunt prețurile orientative de schimbare a ecranului spart:

iPhone – în funcție de modelul specific, prețurile variază de la 200 de RON (iPhone 8), până la 2350 de RON (iPhone 14 Pro Max) etc.;
Samsung – în funcție demodelul specific, prețurile variază de la 250 de RON (Galaxy J5), 650 de RON (Galaxy S6), 850 de RON (Galaxy S8), 1200 de RON (Galaxy S20) etc.;
Huawei – în funcție de modelul specific, prețurile variază de la 700-800 de RON (Mate 10 Pro), 300 de RON (P10), 1300 de RON (Mate 20 Pro), 1300-1400 de RON (P40 Pro), 1700 de RON (Mate 30 Pro) etc.

Notă importantă! Apple de ceva timp a introdus procedura de serializare a componentelor, la generațiile noi de iPhone. Ce înseamna asta? Componentele mai importante din telefon (display, baterie, cameră) sunt împerecheate cu seria IMEI a telefonului. Dacă se înlocuiește una din componentele menționate mai sus, tot cu o componentă originală, o sa apară în meniul telefonului o notificare de la sistem, prin care informează că nu se poate verifica dacă respectiva componentă este originală. Mesajul este pur informativ, telefonul funcționează în parametri normali.

Prețul reparatiei unui ecran spart variază în funcție de brandul și de modelul telefonului pe care îl deții. Vorbim aici de device-urile care nu au asigurare.

Prețurile sunt orientative și, bineînțeles, pot să difere semnificativ în funcție de cerere, modelul telefonului și daunele acestuia. În general, cu cât modelul telefonului este mai nou și de actualitate, cu atât costul schimbării unui ecran crește.

Evită următoarele greșeli!

  • nu mai folosi telefonul cu sticla spartă! În timp, prin crăpăturile sticlei pot intra praful și umezeala. Acestea pot afecta ecranul, făcându-l ireparabil! Singura opțiune rămâne de a înlocui ecranul complet. Opțiune ce este mai scumpă decat înlocuirea sticlei.
  • nu mai folosi telefonul cu sticla spartă! Așchiile/cioburile de la sticla ecranului îți pot răni degetele, sau chiar fața!
  • nu încerca să-ți repari tu singur telefonul! Am avut destui clienți ce au încercat să-și desfacă singuri telefonul. Rezultatul? L-au distrus și mai tare! Majoritatea generatiilor noi de telefoane sunt lipite, nu au șuruburi. În încercarea de a le desface, au distrus componente din telefon făcându-l inutilizabil.

Cu ce te putem ajuta noi?
Indiferent de situație, sau caz, noi putem să te ajutam cu înlocuirea sau recondiționarea ecranului de la telefonul tău!

Îți repari telefonul spart sau îți cumperi altul nou? was last modified: by
Îți repari telefonul spart sau îți cumperi altul nou?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *