Apple nu va mai anula Face ID la schimbarea display-ului într-un service independent

Noua versiune a sistemului de operare, așteptat să fie disponibil undeva la începutul anului viitor, va afișa informații despre istoricul reparațiilor, dar și despre originea pieselor folosite în service-urile în care telefonul tău a ajuns de-a lungul timpului.

Cu alte cuvinte, în cazul în care ți-ai cumpărat un telefon second-hand, e foarte posibil ca acesta să fi trecut printr-o serie de reparații, înainte să ajungă la tine. Dacă iPhone-ul updatat la varianta iOS 15.2 va afișa mesajul „Unknown part” în dreptul bateriei, a display-ului sau a camerei, nu ai de ce să te îngrijorezi.

Tot ce trebuie să știi despre acest mesaj este că te informează despre faptul că piesele de schimb folosite în procesul de reparație nu sunt originale, dar sunt perfect compatibile cu modelul telefonului respectiv. Așadar, vor funcționa perfect. Din nou, nu e niciun motiv de îngrijorare.

Pe piață există piese originale Apple, doar că producătorul le folosește, deocamdată, exclusiv pentru a realiza reparații în centrele autorizate Apple. Desigur, ca orice alt produs original vândut într-un magazin oficial, și piesele originale Apple, dar și manopera, sunt mult mai scumpe decât alte piese perfect compatibile cu telefoanele. Acestea din urmă poartă denumirea de piese aftermarket.

Iar dacă denumirea lor te-ar putea induce în eroare, e bine să știi că piesele aftermarket au exact aceleași funcții ca cele originale, nu sunt cu nimic mai slabe decât acestea, ci doar prețul lor diferă, în cazul celor aftermarket fiind vorba de unul mult mai mic.

Ce trebuie să mai știi despre update-ul la iOS 15.2?

În cazul modelelor de iPhone XS, iPhone XR și iPhone SE (2020), funcția nouă, Parts and Service History, va afișa doar informații legate de baterie. În schimb, modelele de iPhone 11, iPhone 12 și iPhone 13 vor cuprinde în aceeași secțiune din meniu și informații despre ecranul telefonului, în vreme de variantele de iPhone 12 și iPhone 13 vor avea și informații legate de istoricul de reparații ale camerelor foto.

Vestea bună vine după ce multă lume s-a plâns de faptul că iPhone 13 rămâne fără senzorul de recunoaștere facială dacă schimbi ecranul spart într-un service oarecare. La scurt timp după lansarea iPhone 13, tehnicienii din mai multe service-uri din lume au observat că telefonul își pierde funcția Face ID după înlocuirea display-ului. Practic, telefonul rămânea fără singura metodă de deblocare biometrică. Secretul stătea în faptul că, în ecranul original, se afla un microcip care trebuia montat pe display-ul nou.

Lansarea noului sistem de operare va mai veni cu o noutate. Apple va renunța la blocarea pieselor aftermarket folosite pe telefoanele originale. Altfel spus, Apple nu va mai anula Face ID la schimbarea ecranului spart într-un service oarecare.

In service-urile autorizate costurile reparațiilor erau cu mult mai mari decât în cele independente, ceea ce frustra mulți fani ai brandului american. În plus, nemulțumirea clienților Apple era aceea că nu au dreptul propriu-zis de a-și repara dispozitivele pentru care deja plătiseră sume considerabile, ceea ce a determinat lansarea mișcării Right to Repair (Dreptul de a Repara).

Dacă ai scăpat telefonul și ai spart ecranul măcar o dată, probabil știi deja că display-ul unui telefon este cea mai fragilă, dar și cea mai expusă componentă a unui telefon. Așadar, situația era una dificilă atât pentru posesorii unui telefon Apple, cât mai ales pentru tehnicienii din service-urile independente, care aveau de pierdut din această cauză.

iPhone-ul tău afișează mesajul „unknown part” was last modified: by
iPhone-ul tău afișează mesajul „unknown part”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *