O intrebare foarte populara printre cei care folosesc un calculator este „Calculatorul porneste dar nu am semnal pe monitor. Ce fac?”. Aceasta problema apare de foarte multe ori fiindca aproape orice componenta defecta a unui calculator poate duce la pierderea sau mai bine zis, neemiterea semnalulului catre monitor.

Daca si tu intampini aceasta problema iata ce trebuie sa faci.

Fara sa va fustrati, si fara sa fiti jigniti, verificati cablul de alimentare si daca aveti curent in priza/prelungitor. Prima si prima data verifica daca atunci cand unitatea este pornita se aprinde si led-ul de la hard disk. Daca se aprinde inseamna ca aceasta trece de bios si automat ajunge sa alimenteze unitatile de stocare. Acest aspect nu te ajuta cu prea multe informatii dar poate fi folositor.

Ceea ce mai trebuie sa faceti este sa deschideti unitatea si sa o curatati de praf (si nu ma refer la a da capacul jos si de a sufla praful). Scoateti placutele ram si curatati-le cu o carpa uscata, in special pinii acestora. Verificati si pe placa de baza, acolo unde sunt sloturile pentru rami sa nu fie praf inauntru.

Scoateti coolerul si procesorul, curatati-le cu o carpa uscata pe amandoua si schimbati pasta termoconductoare dintre radiator si procesor. Nu montati procesorul fara pasta termoconductoare. Scoateti sursa si curatati-o. In caz ca nu o puteti deschide, folositi un aspirator. Ar trebui sa fie suficient. Acelasi lucru trebuie sa faceti si cu placa video (daca nu este incorporata).

Verificati pe placa de baza sa nu fie vreun condensator umflat.
Montati toate componentele la loc si incercati sa porniti calculatorul.
Daca toate lucrurile de mai sus nu rezolva problema atunci trebuie sa o luati prin eliminare.
Mai intai de toate, daca avem 2 sau mai multe placute ram trebuie sa scoatem cate una, pe rand si sa incercam sa pornim calculatorul. Daca monitorul primeste semnal atunci clar una dintre placute este defecta. In cazul in care nu porneste, aveti nevoie de alte componenete pentru a le schimba. Eliminati placa video (daca aveti) si testati pe placa incorporata.

Gasiti o unitate a unui prieten sau a unui vecin si schimbati fiecare componenta in parte pentru a descoperi unde este problema.

Pentru a preveni aceste probleme, trebuie sa curatati unitatea cel putin o data pe an. Schimbati placa termoconductoare si curatati bine pinii si prizele placutelor ram si ai placii video. Verificati ventilatoarele de pe carcasa si cel de la sursa pentru a ne asigura ca racirea functioneaza corespunzator. in paramaterii.
La un moment dat toti ne-am confruntat cu problema asta si ne-am panicat putin. Daca intampinati probleme va recomand totusi un service autorizat.

Calculatorul porneste dar nu am semnal pe monitor was last modified: by
Calculatorul porneste dar nu am semnal pe monitor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Această pagină folosește cookies!

Site-ul nostru utilizează module cookie proprii și de la partenerii noștri pentru a-ți îmbunătăți experiența și pentru a-ți afișa conținut sau anunțuri personalizate.