Telefoanele Android care nu-ți mai sunt utile

In lume există la acest moment mai bine de trei miliarde de telefoane care rulează sistemul de operare Android, numai că multe dintre ele nu mai sunt deloc utile și nu vor mai putea accesa multe web site-uri. Android e un sistem de operare extrem de popular la nivel mondial și majoritatea dispozitivelor îl rulează. Numai că pe piață mai există tablete sau telefoane care rulează versiuni extrem de vechi. Teoretic, nu prea mai ai ce să faci cu aceste dispozitive în 2020.

Din cauza versiunilor vechi de software, mai bine de un 1 miliard de smartphone-uri nu vor mai putea deschide multe dintre serviciile web. Din 11 ianuarie 2011, Let’s Encrypt, non-profitul care furnizează certificate de securitate gratuite pentru site-urile web, va renunța la parteneriatul cu IdenTrust, care-i furniza chei pentru certificatele de securitate DST Root X3.

Ca să înțelegi puțin terminologia un pic prea tehnică, află că aceste certificate DST Root X3 sunt încă folosite de smartphone-urile cu Android 7.1 (sau mai vechi) pentru a accesa site-urile cu HTTPS. Aceste smartphone-uri nu va vor mai putea accesa site-urile care folosesc certificatele DST Root X3. Și cum majoritatea siteurilor folosesc certificatele Let’s Encrypt, atunci ele nu vor mai putea fiind accesate.

Din peste cele trei miliarde de telefoane Android existente acum în lume, 33,8% folosesc Android 7.1 ori o versiune chiar mai veche. Asta înseamnă că peste 1 miliard de smartphone-uri nu vor mai putea accesa site-urile cu HTTPS care folosesc certificatele Let’s Encrypt de la începutul anului viitor. Let’s Encrypt fiind cel mai mare furnizor de certificate de securitate.

Peste 47 de milioane de domenii folosesc certificatele Let’s Encrypt, aproape de 30% din totalul site-urilor (158,7 milioane) care folosesc o companie cunoscută pentru furnizarea certificatelor. Dacă vrei alternativă, atunci trebuie să folosești doar Firefox pentru a le deschide. Cel mai la îndemână îți este, evident, doar în versiunea desktop.

Telefoanele Android de care ar fi bine să scapi. was last modified: by
Telefoanele Android de care ar fi bine să scapi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Această pagină folosește cookies!

Site-ul nostru utilizează module cookie proprii și de la partenerii noștri pentru a-ți îmbunătăți experiența și pentru a-ți afișa conținut sau anunțuri personalizate.