Sunt rare cazurile in care telefonul sau tableta nu se mai aprind. De obicei, aceste deviceuri sfarsesc ori sparte, ori bateria nu mai functioneaza in parametrii, ori specificatiile tehnice (inclusiv softul) sunt prea vechi pentru a tine pasul cu actualizarile aplicatiilor.

Ce putem face atunci cand telefonul sau tableta nu vor sa mai porneasca?
Aici problema poate fi de doua feluri: telefonul porneste dar ramane blocat la logo sau se restarteaza sau telefonul nu porneste deloc.

Remediați problemele privind cablul, încărcătorul, priza și husa.
Verificați dacă funcționează cablul și încărcătorul.
Încercați-le cu alt dispozitiv.
Verificați dacă ați conectat corect cablul la încărcător și la telefon.
Asigurați-vă că în portul telefonului nu există nimic, cum ar fi praf sau scame.
Verificați dacă priza funcționează.
Conectați încărcătorul la o priză de perete.
Verificați dacă niciun accesoriu, cum ar fi huse sau baterii, nu acoperă senzorii telefonului și nu îi apasă butoanele.

Telefonul ramane blocat la logo sau se restarteaza.
In momentul in care telefonul sau tableta nu resusesc sa treaca de logo si automat acestea nu mai pornesc, putem incerca un hard reset.

Hard reset.
Pentru a reseta dispozitivul de Android (fiindca despre Android vorbim) trebuie sa stingem telefonul tinand apasat pe tasta Power. Dupa ce ne-am asigurat ca telefonul este complet oprit, tinem apasat tasta -, dupa care tinem apasat pe tasta power. In urma acestei proceduri telefonul sau tableta ar trebui sa acceseze un meniu in care vom naviga din butoanele de volum + cel de power.

Mergem la „Wipe data/factory reset” si apasam tasta power. Confirmam tot cu tasta power si asteptam ca telefonul sa se reseteze. Dupa acest pas va trebui sa restartam telefonul accesand „Reboot system now” din acest meniu (este posibil ca meniurile sa fie diferite de la un model de telefon la altul).

Incercam rescrierea softului cu ajutorul fastboot.
Aceasta operatie este una mai complicata si recomand sa apelati la un service.

Daca cele 2 variante de mai sus nu functioneaza atunci cel mai probabil exista o problema hardware (fie la memoria interna, fie la placa de baza).

In cazul in care telefonul sau tableta nu pornesc deloc atunci cand este apasata tasta power, puteti incerca urmatoarele variante:

1. Punem telefonul sau tableta la incarcat.
Este posibil ca telefonul sau tableta sa fie complet descarcate, motiv pentru care pe ecran nu ne este afisat nimic. Nu este recomandat ca dispozitivele ce au acumulator sa fie lasate pana se descarca complet (este posibil ca acestea sa nu mai porneasca).
2. Scoatem bateria si o punem la loc.
Aceasta varianta nu prea mai poate fi folosita fiindca acum dispozitivele mobil vin cu baterii ce nu se pot demonta usor. In cazul in care totusi este posibil, incercati si aceasta varianta.
3. Incercati sa accesati meniul Recovery.
Chiar daca telefonul sau tableta nu pornesc deloc, incercati sa tineti apasata tasta -, dupa care sa tineti apasata tasta power. Daca telefonul porneste si acceseaza un meniu incercati o revenire la setarile din fabrica.
Daca niciuna dintre variantele de mai sus nu au rezultate, recomand ca dispozitivul sa fie trimis intr-un service. Totodata daca telefonul sau tableta inca sunt in perioada de garantie, recomand trimiterea lor direct la service, fara sa incercati rescrierea softului (aceasta operatiune poate duce la pierderea garantiei).

Nu se mai aprinde telefonul / tableta was last modified: by
Nu se mai aprinde telefonul / tableta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Această pagină folosește cookies!

Site-ul nostru utilizează module cookie proprii și de la partenerii noștri pentru a-ți îmbunătăți experiența și pentru a-ți afișa conținut sau anunțuri personalizate.